Är du ute efter tips på aktiviteter för stora och små barn? Ta en titt på vår sammanställning över roliga aktiviteter för hela familjen.

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska hitta på med familjen en ledig dag. Här har vi samlat en rad olika tips på familjevänliga aktiviteter som Ängelholm har att bjuda på.

Är du ute efter en gratis aktivitet som passar för hela familjen? Passa då på att besöka Ängelholms Hembygdspark! Här finns bland annat flera djurhägn med exempelvis hästar, getter, fåglar och hjortar. Det finns också en stor lekplats och flera olika museer. I parken finns även en restaurang – perfekt när energidepåerna behöver fyllas på efter mycket bus och spring. Dessutom finns det goda möjligheter att ordna en egen picknick på någon av grönytorna.

Om ni istället är intresserade av att hitta på någonting inomhus är Vattnets Hus en bra idé. Hit kan du ta med dig hela familjen, det finns både barnbassäng, en stor bassäng och vattenrutschkanor. Eller varför inte slappna av en stund i bubbelpoolen eller bastun?

När vårsolen börjar visa sig kan det kanske passa bra med en utomhusaktivitet – som exempelvis ett besök på Ängelholm DiscGolfPark. Ta en tur hit med vänner eller familj och utmana varandra på banan som består av nio hål.

Om du har lite äldre barn i familjen rekommenderar vi även ett besök på äventyrsparken Upzone. Här finns flera olika höghöjdsbanor att välja mellan, och banorna ligger upp till 15 meter upp bland träden. Det finns även andra utomhusaktiviteter i parken som uppskattas av både barn och vuxna.

Kanske vill ni välja en lugn aktivitet? Då kan det vara en bra idé att besöka Järnvägens Museum. Lär dig allt om järnväg och tåg – och här finns också en särskild avdelning för barn där de kan bygga, leka med och rita tåg.